Agenda

Lupaukseni yrittää ajaa eduskunnassa on:

  1.  Ostovoiman kasvattaminen: Joka tapahtuu erillaisten verojen ja turhien lisämaksujen pienentäminen. Kaikki puhuu että tulisi leikata tai nostaa veroja? näin ei tarvitse tapahtua, vaan se että vaikka veroja ja muita kuluja lasketaan tuo lisää ostovoimaa jolla kansa pystyy kuluttamaan enemmän eli vähäisestä verotuksesta kummiskin tultaisiin saamaan enemmän varoja valtionkassaan. Tämä tietenkin edellyttää kärsivällisyyttä ja lisävelan ottamista ensi alkuun mutta laskennallisesti pidemmällä aikavälillä velkaa päästään lyhentämään.
  2. Sähkönhintoihin on pakko saada kattoraja, koska tällä hetkellä sähkön hinta ajaa yhrityksiä ahdinkoon ja konkursseihin. Myös kärsii jokainen sähkölämmityksellänoleva talouskin. Suomella on resurssia pitää omavaraista sähköntuotantoa yllä ja lisää ydinvoimaa tarvitaan jotta ei tarvitse tuoda ulkoota yhtään sähköä koska ulkomaan sähkölinjat ovat hyvin hauraita sabotaasille.
  3. Auto verotus on saatava alas ja käyttöveroa alemmaksi tai pois koska tämähän oli väliaikainen? Verotusta laskemalla saadaan autokanta uudemmaksi joten vihreätkin olisi tyytyväisiä ja samalla forriilisen polttoaineen tarve vähenee.
  4. Polttoaineiden verotusta ja jotain jakeluvelvotteita tulee laskea jotta polttoaineen hinnat saadaan kuriin ja kansa ja yritykset voisivat pitää tuotannon ja muut kulut alhaisempana.
  5. Pelastaa terveydenhuollon ja parantaa vanhusten, vammaisten, heikompiosaisten asemaa suomessa.

Suurimmatta puheitta joskus vähempi on enempi. vähemmän veroja halvemmat hinnat niin tämä korvaantuu ostovoimalla. Esim: jos ostetaan kalliilla 10€ josta on vero 24% niin vero on 2,4€ OK? jos verotus olisikin 10% niin se olisi tuosta 10€ tuotteesta 1€ OK? mutta nyt me voidaan laskea tuotteen hintaa 1,4€ ? eikö?

jolloin hinnaksi jää 8.6€ josta 10% veroa? Eli 0.86€ mutta hinta on halvempi niin tuotetta ostaa kertoimella 2 tai 3 henkeä enemmän eli jos 2 henkeä valtion kassaan kilahtaa 1.96€ jos kolme niin valtion kassaan kilahtaa 2,58€ no hups.. se onkin jo enemmän kuin 2,4€. Joten ostovoiman ja halvempien hintojen myötä myös valtion kassa rupee kasvamaan koska tuotteita ostetaan enemmän. Tämä on jokaisen yrittäjän tiedossa että kun myydään pienemmällä katteella eli tarjouksella jotain se tuottaa enemmän koska myyntiä on enemmän normaaliin nähden.

ehdokas (a) arilahtinen.fi  jos on kysyttävää.